De teamspeler voor opdrachtgevers & professionals in het fysieke domein. 053 203 4114 info@teamgenoten.com

Relaties

aan het woord

We geven graag inzicht in wat er speelt bij kandidaten en opdrachtgevers. Deze korte verhalen geven de belevingswereld en ervaringen weer.

Jobert Rijsdijk

Jobert Rijsdijk

Ecoloog & Vergunningenspecialist Wet Natuurbescherming

Werkt bij omgevingsdiensten en andere overheidsorganisaties.

Wat doe je met je bedrijf?
“Met mijn eigen bedrijf Natuurkompas richt ik mij op ecologisch onderzoek en advies op het gebied van natuurwetgeving en -beleid. Mijn werkzaamheden omvatten onder meer het uitvoeren van quickscans, soortgerichte inventarisaties, het opstellen van rapportages, maar ook vergunningverlening in het kader van de Wet natuurbescherming gericht op zowel soortenbescherming als gebiedsbescherming.”

Met welke uitdagingen krijg je te maken als zelfstandig adviseur in deze branche?
“Mijn uitdagingen zijn denk ik hetzelfde als zelfstandigen in andere branches; ik kom onvoldoende toe aan het zoeken naar nieuwe opdrachtgevers. Het is eerlijk gezegd ook niet mijn favoriete bezigheid. Het is dan prettig dat er partijen zijn die mijn netwerk aanvullen en die een match kunnen leggen tussen mijn wensen en die van de opdrachtgever.”

Hoe kwam je in aanraking met Teamgenoten?
“Ik ben door ze benaderd voor een functie bij een opdrachtgever van hen. Tijdens de kennismaking merkte ik dat er wel een klik was. Daarbij leken ze een netwerk te hebben bij overheidsorganisaties. De voorwaarden voor samenwerking waren verder goed en transparant, dus ik heb besloten om met ze in zee te gaan.”

Hoe hebben jullie elkaar kunnen helpen?
“Binnen enkele weken na het eerste contact had ik mijn eerste opdracht binnen. Deze paste goed bij mijn wensen en vaardigheden. De lijn met de uiteindelijke opdrachtgever is ook kort en Teamgenoten ondersteunt mij waar nodig. Parallel aan de bestaande opdracht kijken ze ook uit naar aanvullende opdrachten zodat ik mij daar geen zorgen over hoef te maken en me volledig kan richten op de inhoud.”

Bert van Adrichem

Bert van Adrichem

Ecoloog & Vergunningenspecialist Wet Natuurbescherming

Werkt voor omgevingsdiensten en Provincies.

Je bent al in 2008 voor jezelf begonnen. Wat waren destijds je overwegingen om over te stappen van een vaste baan naar flexibele inzet?
“Een groot voordeel van niet voor een werkgever werken, is dat je veelal een diversiteit aan opdrachtgevers en opdrachten hebt. Vaak werk je parallel aan meerdere opdrachten en vanuit verschillende invalshoeken. Verder is het ook interessant om te zien dat je “best practices” en kennis kunt uitwisselen. Zo kan je als freelancer extra meerwaarde creëren voor je opdrachtgevers.”

Hoe kom je aan nieuwe opdrachten?
“Ik heb een netwerk opgebouwd en meestal volgt de vraag vanuit mijn netwerk. Wat ik wel zie is dat dit dan ook wel vaak de meer gebruikelijk opdrachten zijn waar over het algemeen over de hele linie veel behoefte aan is bij Omgevingsdiensten. Dit betreft bijvoorbeeld het verlenen van vergunningen Wet natuurbescherming. Hoewel dit belangrijk en leuk is, is het ook altijd fijn om een gezonde mix te hebben in je werk.”

Wat is de meerwaarde van een bemiddelaar / detacheringsbedrijf in jouw ogen?
“Als een bemiddelaar proactief is dan biedt het de mogelijkheid om voor mij op zoek te gaan naar een opdracht waar ik op dat moment de meeste behoefte aan heb. Dit is dan uit te lijnen met mijn eigen doelstellingen. Een goede opdracht vinden is tijdrovend en niet altijd het leukste om te doen en samenwerking met een partij zoals Teamgenoten biedt dan uitkomsten.”

Krista Zwiggelaar-Meijer

Krista Zwiggelaar-Meijer

Teamleider Regulering Leefomgeving, Team Natuur

Geeft leiding aan een team van ongeveer 25 specialisten.

Wat is je rol bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord?
“Ik ben teamleider Regulering Leefomgeving, team natuurbescherming. Het team waar ik deel van uitmaak bestaat uit 25 specialisten op het gebied van de Wet natuurbescherming. Naast dat ik verantwoordelijk ben voor de kwaliteit van de producten die wij afgeven, bepaal ik samen met de afdelingsmanager de koers van het team en draag ik zorg voor de interne procedures. Met de teamleiders van de andere afdelingen stem ik af zodat de samenwerking op de raakvlakken soepel verloopt.”

Wat zijn voor jou de overwegingen om te kiezen voor de inzet van interim specialisten?
“De omgevingsdienst is een kennishuis en heeft daarom veel experts werkzaam. Als iemand weggaat, uitvalt, of als er bijvoorbeeld wetswijzigingen aankomen, kan het zijn dat we niet voldoende capaciteit hebben of deze niet snel genoeg via de reguliere kanalen kunnen verwelkomen. Op dit moment is het goed dat er externe specialisten zijn die bij kunnen springen.”

Waar zit de toegevoegde waarde van werving & selectie specialisten zoals Teamgenoten?
“Om snel de juiste mensen te vinden die niet via het reguliere kanaal te verkrijgen zijn. Bedrijven en mensen met netwerk, aanvullende aan de onze, die snel kunnen schakelen en die ervoor zorgen dat een tijdelijke positie met de juiste persoon wordt ingevuld. Dit alles met inachtneming en borging van de regels.”

Start een gesprek
1
Hallo 👋🏻 welkom bij teamgenoten! Hoe kunnen we u helpen?